Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Inte helt färdigtänkt om medierna

Idag har Aftonbladet Kultur ett helt uppslag om allt ont alliansregeringen har gjort under sina första två år. Problemet är att väldigt mycket av det som räknas upp inte stämmer. En del saker är sånt som gjorts i landstinget. Annat är sånt som gjorts av helt privata aktörer, som att arbetare varslats på Volvo eller att någon har startat ett privat barnsjukhus i Stockholm. Något är sånt som snarare socialdemokrater skulle kunna lastas för – privata sjukvårdsförsäkringar för att slippa vårdköer var något som uppkom under sossarnas senaste tolv år vid makten. Marknadshyror har i och för sig föreslagits, men regeringen har tydligt sagt nej. Däremot har man tagit steg mot marknadshyror i Malmö. Vilka har hand om allmännyttan där?

Och så vidare, och så vidare. Jag har ingen djupare poäng med detta än att jag får ett intryck av att det finns vissa sidor i tidningarna där man kan komma undan med lite vad som helst utan att någon redaktör ställer besvärande frågor om fakta. Jag upplever ledarsidorna, både till höger och vänster, som att de i alla fall har någon sorts ribba. De tänjer lite på sanningen, hoppar över saker som inte stödjer tesen de vill driva – på samma sätt som politiker brukar göra.

Men på vissa kultursidor och i krönikor funkar vad som helst. Där kan skribenterna skriva uppenbara lögner. Jag tror inte att svenskarna är så naiva att de tror på allt de läser. Men nog får det en effekt när vissa saker upprepas som en sanning, och ingen granskar bluffen?

(Ali Esbati länkar till artikeln på sin blogg, under rubriken Djupt.)

Annonser

Filed under: Politiska kommentarer, ,

One Response

  1. Erik skriver:

    Men om Suhonen och Aftonbladet kulturs enda problem med den borgerliga kulturpolitiken är: ”Avgifter på statliga museer” och ”Slopat stöd till En bok för alla” så tycker de väl att det går ganska bra för Alliansen på detta område. Bara 2 av de 46 negativa punkterna handlar om kultur. Jag tolkar det som ett MVG.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: