Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Vad gör vi med Sverigedemokraterna?

Ekot rapporterar från Sverigedemokraternas kommunkonferens, och det gör DN också. Enligt Ekot är SD nu för kepsförbud samt undervisning i dialekt och folkdans i skolan. Det känns som att jag gick i Sverigedemokraternas skola (vi hade väl inte undervisning i dialekt, men väl på dialekt). Kepsförbudet syftar förstås på en del andra huvudbonader också.

SD jobbar alltså vidare på att se ut som ett vanligt parti, och medierna börjar behandla dem som det. Frågan är hur de etablerade partierna ska bemöta dem. Hittills har det blivit fel hur man än har gjort. Sahlins debatt mot Jimmy Åkesson var det väl tveksamt om hon vann. Och när ingen vill debattera med dem stärker de sin ställning som outsiders som ensamma vågar säga sanningen.

En bra start skulle väl i alla fall vara om alliansen sa det samma som s-v-mp sagt: vi kan inte regera med stöd av sd. Eller om åtminstone ett liberalt parti ville säga det.

Annonser

Filed under: Politiska kommentarer, , ,

One Response

  1. Johan skriver:

    Ja, om både S+V+MP och Alliansen deklarerar att de vägrar regera med stöd av SD så får vi ju en riktigt spännande situation, som i Belgien för ett par år sedan. Hur mycket vind i seglen skulle det inte ge ett antietablissemangsparti om alla etablissemangspartier deklarerar att de inte vill ta i SD med tång?

    När ska de vanliga partierna vakna upp och inse att SD redan ÄR ett vanligt parti? De sitter i hälften av landets kommuners fullmäktige. Hur mycket vanligare kan de bli egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: