Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

The return of debatten om de apatiska flyktingbarnen

Ett tag så var de överallt – de apatiska flyktingbarnen. Vi matades fulla med tragiska bilder på apatiska flyktingbarn och från alla håll kom förfärade röster som frågade hur det hade kunnat bli så fel. Nu har man forskat lite och kommit fram till att det är våld i hemländerna som gör barnen apatiska. Är det bara jag som känner att det här är en lite trist forskningsnyhet? För mig känns det inte särskilt underligt att vissa barn kan reagera på krig och hemskheter genom att bli apatiska. Vore det inte mer intressant att få veta hur det är möjligt för barn som har upplevt krigets förskräckligheter att inte att bli apatiska? Och varför det 2006 fanns hundratals apatiska flyktingbarn, men bara finns ett fåtal nu?

Annonser

Filed under: Politiska kommentarer

4 Responses

 1. Niklas skriver:

  Och är det inte konstigt att just de som kom till Sverige efter att ha varit med om alla dessa grymheter blev apatiska?

  Seriöst, allt tyder på att det var ett cyniskt utnyttjande av sina egna barn som spred sig som en löpeld i dessa grupper. Lyckas man få ett barn att uppvisa dessa symptom så får man stanna, men det gäller bara i Sverige.

  Inte så svårt att se, om man vill.

 2. Tobias skriver:

  Rädda barnen försöker rädda sig själva. Apatiska barn är ett av västvärldens mest tydliga exempel på när kulturmarxismen (PK) löper amok. Det är ingen slump att uttalanden av Röda Korsets Henry Ascher publiceras just nu. För åtta dagar sedan skrev Elisabeth Höglund detta i Expressen:

  Elisabet Höglund: Därför slutade jag på Aktuellt
  http://www.expressen.se/1.1363690

 3. Rickard skriver:

  Hej! Tycker alla ska ta och läsa Elisabet Höglunds krönika på Expressen om de apatiska flyktingbarnen och Akutellt-redaktionens agerande i frågan:
  http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1363690

  ”Själv arbetade jag på den tiden på SVT:s Aktuellt, en redaktion, som drev en närmast kampanjliknande och okritisk journalistik kring de apatiska barnen. Jag mådde fruktansvärt dåligt, när jag insåg, att det inte gick att föra en sansad diskussion på redaktionen om hur det här fenomenet skulle bevakas.”

  ”Och så till alla berörda: Gör inte om misstagen från förra gången. Ljug inte. Våga ifrågasätta. Det tjänar inte minst dessa utsatta barn på.”

 4. Berivan Mohammed skriver:

  ohh, jag får sån jäkla lust att svära och kalla mina mot debattörer för diverse namn!
  Jag har sett och arbetat med apatiska barn jag är själv ett flykting barn kanske är det därför som jag blir så extremt arg när jag hör människor totala oförmåga att känna sympati med andra. Ni som anklagar andra människor för så grova brott, för sådan omänsklighet, vad har ni för bild av andra människor? Vad har ni fått era jävla cynism ifrån? Skulle ni kunna utsätta era barn för något så fruktansvärt? Ni måste ju kunna tänka er att göra det för att ni verkligen ska tro att andra kan göra det!
  Jag blir så jävla äcklad över ert skitsnack och ert sätt att kategorisera en så stor grupp människor.
  Jag har en personlig berättelse, min mor har under hela sitt liv fått kämpa som ett djur för att överleva och ta hand om sina två barn, hon har blivit utsatt för diverse grymheter som jag idag inte ens kan tro är sanna, när hon lyckades ta sig till Sverige och började känna att hon nu levde ett tryggt liv då blev hon oerhört sjuk. Det är 18 år sedan nu och fortfarande lider hon oerhört mycket. Hon är inte ensam om det, tusentals krigsskadade flyktingar kommer aldrig över sina trauman.
  Romer som är den grupp som några av nämner har varit och är en av de folkgrupper som utpekas i alla världens hörn för bovar och banditer, det är som att det är ok att diskriminera och peka ut zigenare, kanske är det därför som de har nått den punkten att deras barn inte står ut längre och blir sådär fruktansvärt sjuka.
  Att påstå att barn simulerar eller att föräldrar tvingar sina barn i apati är sådant jävla skit snack och det visar bara på den inskränkthet och den snobbighet som råder i många delar av Sverige. För i Sverige är ni så jävla fina och Sverige är såååå underbart att föräldrar är villiga att döda sina barn för att få leva i ert öppna och underbara land!
  ps. när blev Elisabet Höglunds ord så heliga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: