Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Liberalt upprop mot regeringens förslag om försörjningskrav vid anhöriginvandring

Folkpartiet och regeringen måste skrota förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring. Skriv under uppropet här!

Motiven är som följer: Under lång tid lät Socialdemokraterna integrationspolitiken förfalla. Många är de problem som är förknippade med en ogenomtänkt och alltför rigid integrationspolitik. Det är ett omfattande misslyckande som den borgerliga regeringen äntligen försöker reformera.

Men det är inte alltid lätt att göra rätt. Förra året tog regeringen principiellt ställning för ett försörjningskrav för anhöriginvandring, även om regeringen var delvis splittrad i frågan. Därpå tillsattes en utredning som presenterade sitt betänkande i december 2008 (SOU 2008:114).

Men i denna fråga har regeringen och Folkpartiet, som till dags dato stöder förslaget, hamnat helt fel.

Det officiella motivet är att stärka arbetslinjen genom att ställa krav på att den som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen kan komma efter. Kraven på försörjning ska underlätta integrationen av de nya medborgarna, är tanken.

Men utredaren anser att det därför ska vara möjligt att separera barn från sina föräldrar i upp till fyra år. Rätten till sina föräldrar görs beroende av föräldrarnas medborgarskap, gångbarhet på den svenska arbetsmarknaden och grund för uppehållstillstånd i Sverige. Det är både omänskligt och fullständigt kontraproduktivt.

De som under åtskilliga år har jobbat med flyktingar och familjeåterförening som exempelvis Röda Korset och Rädda Barnen, vittnar dessutom om att en snabb återförening med familjen ökar förutsättningarna för lyckad integration. Även Barnombudsmannen, Diskrimineringsombudsmannen och UNICEF är mycket kritiska.

Utredarens förslag kommer att skapa fler mänskliga tragedier bland de nyanlända samtidigt som integrationen de facto kommer att försvåras – inte förbättras. Ingen integreras bättre och snabbare för att man inte får träffa sina barn.

Uppropet mot förslaget har initierats av tio ordföranden i Folkpartiets lokalföreningar i Stockholm

Ulf

Annonser

Filed under: Politiska kommentarer, , , ,

4 Responses

 1. […] ena eller andra – och glädjas över framgångar. Exempelvis skrev DN i papperstidningen igår om uppropet mot försörjningskrav för anhöriginvandring, som just har sitt ursprung på en av våra […]

 2. Erik skriver:

  Jag har nu lagt in texten på Ett liberalt parti som en motion till folkpartiets landsmöte. Den behöver dock kompletteras med yrkanden, och dessutom anpassas till de formella kraven för en motion. Motionen finns här:

  http://sv.ettliberaltparti.wikia.com/wiki/Motion:_Inget_f%C3%B6rs%C3%B6rjningskrav_f%C3%B6r_anh%C3%B6riginvandring

  Erik

 3. […] flytta vart de vill. Då kan mer begränsad migrationspolitik omöjligt vara ett steg på vägen. Att dricka liberalt har tillsammans med många andra tryckt på för det här (läs gärna landsmötesmotionen). De […]

 4. MichaelAmeva skriver:

  wh0cd858909 propranolol online

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: