Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Ända in i kaklet!

Svenska nyhetsbyrån har tagit initiativ till en skribentskola för framtida borgerliga ledar- kultur- och frilansskribenter. Det är bra. Bortsett från de utbildningar som Liberal Press anordnar, är det fattigt med skrivarkurser för människor med en politisk kompass som pekar lite mer åt höger.

Samtidigt är det lite roligt att Svenska nyhetsbyrån verkligen kör sin borgerlighet ända in i kaklet. För vad ska man egentligen göra för att få chansen att utbilda sig till morgondagens skribent? Jo, skriva debattartiklar på ämnet slöjförbud i skolan – denna ganska marginella fråga som nästan uteslutande tas upp när man vill peka på något som är lite fishy i mångkulturalismen. Om inte min kompass snurrar helt åt skogen skulle jag satsa på att de som argumenterar hårdast och bäst mot slöjan kommer in, medan de som är lite mer wishy-washy liberals får söka sig till Liberal Press. Men det är bara en känsla jag har.

Ännu en bloggare

Annonser

Filed under: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: