Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

EP-kandidat två: Exportera sexköpslagen till EU

Dags att presentera ytterligare en av Att dricka liberalts (ADL) kandidater till Europaparlamentet. Den här gången är det Ida Lindhs (IL) tur. Hon står på plats 20 på folkpartiets valsedel.

(ADL): Ida, hur kan Europapolitiken göras mer lättillgänglig? Hur kan medborgarna fås att uppfatta den som mer angelägen?

(IL): Genom en dialog i bloggar och andra Internetfora, samt att vi politiker tar vårt ansvar och förklarar på ett tydligt vis vad det innebär. Även massmedia har en viktig roll i att lyfta fram Europapolitiken. Ett bra exempel är reportern Mark Mardell som varje vecka bloggar för BBC utifrån sina resor runt om i Europa. Angelägen blir den även genom att individen får så stor möjlighet att påverka sin vardag som möjligt.

(ADL): Hur tycker du att folkpartiet har utvecklat sin EU-politik sedan 1990-talet? Vad är nytt?

(IL): Ideologin är densamma. Det som har förändrats är omvärlden. Politiken har sedan anpassats till omvärlden. Det som är viktigare nu än någonsin är miljöfrågan och hur vi ska kunna lösa den. Genom samarbete i världen och genom EU ser jag att vi kan få bästa effekt i att lösa de globala miljöproblemen, utsläppen stannar inte vid gränserna.

(ADL): Vad bidrar du med som är annorlunda och nytt i såväl sakfrågor, som i erfarenheter?

(IL): Jag arbetar dagligen med miljöfrågor inom verkstadsindustrin och ser vilka effekter EU-direktiven får för industriföretagen. Det är en bra erfarenhet inför arbetet i Europaparlamentet. Dessutom är jag ung och kvinna med ett brinnande engagemang för miljö, bistånd och företagande. Olika människor prioriterar naturligtvis olika frågor beroende på var i livet de är. Det är viktigt att ha en representation i parlamentet som speglar befolkningen i såväl ålder som kön för att alla viktiga frågor ska belysas. Idag är 31 procent av dagens 785 i parlamentet män, vilket inte speglar befolkningen i den värld vi lever i.

(ADL): I debatterna om trafikdatalagen och Ipred vaknade den svenska politiska
debatten för sent, just för att de båda direktiven hade sitt ursprung inom
EU-systemet.

(IL): Själv uppfattar jag att denna debatt pågått länge i Sverige, minst ett år. I Danmark har motsvarigheten till Ipred-lagen varit aktuell i närmare ett år. Frågan har alltså varit känd.

(ADL): Vilka andra viktiga frågor är på gång som den svenska debatten
ännu inte har vaknat inför? Och vad tänker du driva för linje i dessa frågor i
parlamentet?

(IL): Idag är ca 50 % av alla företag i Sverige tjänsteföretag, om industriföretagen fortsätter att flytta till länder som Kina och Indien, förloras inte bara arbetstillfällen, utan miljöproblemen exporteras till länder som inte har samma krav på utsläpp eller reningsteknik som finns här i Sverige.

500 000 människor smugglas årligen in i Europa och används som sexslavar enligt Europols senaste mätning, detta är främst kvinnor och barn. Genom att förbjuda köp av sex minskar smugglingen av människor som används som sexslavar. Jag vill arbeta för att utrota sexslavhandeln genom att exportera den svenska sexköpslagen till EU.

(ADL): Hur bedriver du din kampanj, och hur tänker du fortsätta relationen till din kampanjarbetare när du väl blir vald?

(IL): Min kampanj bedrivs i huvudsak via Internet och ute bland väljare. Jag tror på en dialog och diskussion ute på gator och torg. Det är viktigt för mig med en dialog för att hela tiden se vad väljarna står för och lika viktigt kommer det vara med en dialog även i mitt framtida arbete. Med direktkontakt med väljarna kommer jag att arbeta även framöver. Min roll är att föra mina väljares talan på ett tydligt och effektivt sätt, för att genomföra förbättringar.

(ADL): Hur gör man för att gå med i kampanjen?

Det är bara att fylla i namn och e-postadress på första sidan på min hemsida. Sen får man gärna komma med förslag på hur vi ska samarbeta nu och framöver!

Att dricka liberalt önskar Ida Lindh fortsatt lycka till med sin kampanj.

Kalle

Annonser

Filed under: Kandidater, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: