Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Jan Björklund ser ut som Jan Björklund

Diskussionerna om EP-valet verkar hittills mest handla om integritet och utformningen av reklam och affischer. Lika bra det, Folkpartiet har i mitt tycke varken stark lista eller starkt program. Europaparlamentet är ett perfekt ställe att bygga en självständig profil som ung politiker – se tex Cecilia Malmström eller Christofer Fjellner. Men inga unga, starka, självständiga kandidater finns på vettig plats på fp:s lista.

En mycket positiv sak med denna valrörelse är dock att fp-kandidaterna faktiskt verkar oretuscherade. Tom Jan Björklund ser ut som han gör på riktigt. En trevlig kontrast mot vissa andra partier. Även FP:s reklamfilm är bra.

Annonser

Filed under: Uncategorized, , , ,

3 Responses

 1. David Ekstrand skriver:

  Nu när jag ändå bitit i det sura äpplet och skickat iväg mitt kryss på Olle så får jag bara instämma. FP skrev ingenting om integritetsfrågor i valmanifestet (bortsett från en punkt, och då var den ganska perifer). Vi hade inga unga kandidater på någotsånär valbar plats som drev integritetsfrågor hårt. (Vi hade väldigt få unga kandidater generellt.) Jag hade i stort sett bestämt mig för att kryssa Fjellner för att visa partiet att om man inte vill locka till sig unga, liberalt sinnade väljares röster så förtjänar man dem heller inte men jag ändrade mig. Men hade inte Olle gjort ett bra jobb med de här frågorna i EP och varit en stabil kandidat i övrigt hade jag aldrig röstat på FP i år. Vi har varit ganska bra på att fånga upp valvindar tidigare år men i år har vi delvis missat dem (trots att de blåst i riktning för individens integritet vilket ju borde vara ett liberalt värde!) och där måste vi dra lärdom.

 2. Erik skriver:

  Så sant så sant David.

  Men vad gäller oretuscherade bilder så håller jag inte med. Det är ju uppenbart att de har fått förstorade pannor alla, särskilt Fredrik Malm och just Jan Björklund. Titta lite extra, så ser de ut som seriefigurer.

 3. Johan skriver:

  Ett försök att appellera till akademikerväljare? Påminner mig om den gamla vitsen ”Ska du med på vattenskallarnas årsmöte? Ja, jättegärna!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: