Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Alla gillar Olle

Olle Schmidt är inte bara en av våra kandidater till Europaparlamentet. Att liberala skribenter som Isobel Hadley-Kamptz har uppmärksammat Olles Schmidts arbete för personlig integritet är en sak. Men att vänsterpartisten och EP-kandidaten Erik Josefsson uppmanar alla som inte röstar på Vänsterpartiet att kryssa Olle, det är någonting helt annat. Ett oväntat och mycket intressant erkännande.

Här är min röstrekommendation till alla som inte kan tänka sig att rösta vänster. Kryssa Olle Schmidt. Han är värd vartenda öre. Jag vet att en puff från en kandidat för Vänsterpartiet i normala fall kanske inte skulle hjälpa en folkpartist, men jag sätter min erfarenhet i potten (se nedan), så det ska förhoppningsvis iallafall inte göra någon skada.

Till er som står i valet ock kvalet och undrar vilken borgerlig MEP som egentligen räddade Internet under den gångna mandatperioden vill jag säga två saker: 1) Kolla fakta, och 2) jag anser att det är Olle Schmidt.

Kalle

Annonser

Filed under: Kandidater, Politiska kommentarer

8 Responses

 1. Johan skriver:

  Nu undrar vi förstås vilka kandidater från andra partier som ADL skulle rekommendera deras väljare att kryssa.

 2. Erik skriver:

  ADL äter grillat ikväll. Jag tar med frågan.

 3. Johan skriver:

  Valet rycker närmre, jag behöver råd. Vad händer?

 4. Erik skriver:

  Frågan diskuterades snabbt. Några sa PP, några FI och några FP. Några riktiga råd kunde vi inte enas kring. Och det var ingen som kände stark entusiasm för någon kandidat, faktiskt. Det råder viss besvikelse över det i partisvängen tror jag. Så mitt råd iaf, är att kryssa någon som är ok, i väntan på bättre tider.

  Erik

 5. Johan skriver:

  Men frågan handlade ju inte om vilket parti man ska rösta på, utan om vilka kandidater från andra partier som är bäst eller minst dåliga att kryssa ur ADL:s perspektiv.

  ADL skulle väl t ex knappast rekommendera någon att rösta på kreationisten, livsstilspaternalisten och sexualmoralisten Ella Bohlin, men vem bör en liberal KD-väljare kryssa istället? Skulle ni rekommendera en SD-väljare att kryssa David Kronlid som ”vill ha ökad demokratisering, offentliga handlingar och ökad insyn i beslut”? Och förtjänar Erik Josfesson (V) en liberal kryssrekommendation i retur? Och så vidare.

 6. Erik skriver:

  Frågan är ju befogad. Men det innebär inte att det finns ett svar. Engagemanget för de olika kandidaterna var lågt alldeles oavsett. Det var bara Schyman som lockade i FI, Engström och Andersdotter i PP, och Olle Schmidt hade påfallande stöd bland FP-kandidaterna. Kanske borde vi gjort en uppdaterad friktionär lista. Men vad gäller M så ger den kanske svar även i detta val, eller inte.

 7. […] Liberala bloggar: Seved Monke, Mark Klamberg, Samuel Danofsky, Per Pettersson, Att dricka liberalt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: