Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Inga flygande bilar, men väl Web 2.1

Mycket intressant läsning på Liberatis blogg! Tanken om fritt flödande offentlig information kan ju även kopplas till papperstidningarnas död, som ju också lär stöpa om journalistiken rejält. Många har oroat sig för att det kommer leda till att det inte längre finns några människor som har betalt för att gräva länge och ordentligt i arkiv mm – men kanske blir det mycket lättare att gräva i framtiden, så att medborgarjournalistiken kan ta ett rejält kvalitetssprång?

En annan koppling jag spontant gör är en gammal käpphäst, att universiteten borde sluta publicera forskningsresultat i dyra forskningstidskrifter. De där tidskrifterna fyller faktiskt ingen vettig funktion längre, i stället är de ett väldigt hinder för den fritt flödande informationen. Så gott som allt arbete som utförs på tidskrifterna görs för universitetens pengar, och sedan sitter några förlag och cashar in. Tänk i stället artiklar där samtliga referenser finns omedelbart tillgängliga genom att klicka på dem. Det skulle göra mängder av värdefull information mycket mer lättillgänglig.

I sammanhanget känns det också relevant att länka till Google Wave. Kanske den plattform på vilken all den här informationen kommer förmedlas om ett par år. Det är bättre att lägga 1 tim 20 min på att se den här nördiga filmen än på nåt svart-vitt drama som bara gör dig deprimerad. Eller så kan du klicka på länkarna vid sidan om och läsa om det. Web 2.1, skulle man kunna säga. Framtiden är här och den är färgglad.

Filed under: Politiska kommentarer,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: