Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Näst bäst i sommar: Reinfeldt Ensamvargen av Anita Kratz

Reinfeldt Ensamvargen

 

Minst 300 sidor för lång. Hur denna bok kunnat ges ut i detta över 500-sidiga skick är ett mysterium: antagligen orkade ingen på förlaget läsa igenom den. Men de kvarvarande, läsvärda, 200 sidorna tecknar ett ganska kul och intressant porträtt av Fredrik Reinfeldt – som tycker om att städa, dricka alkoholsvaga drinkar och hålla saker under kontroll. Hoppa över intervjun med Maud Olofsson, hon är som vanligt jättetråkig. Innehåller en del kul kuriosa, som att Anna Ekström erbjöds Sven-Otto Littorins jobb men tackade nej. Mot bokens slut börjar Reinfeldt bli bitter på författaren, och numera tål han henne inte. Han förstår inte varför böckerna om honom också måste innehålla kritik – kan inte en positiv bok vara ”sann”? Och menar att journalisterna slentrianmässigt slänger in kritiska synpunkter för att verka neutrala inför andra. Ganska intressant om relationen mellan journalister och makthavare, särskilt de som kommer lite närmre inpå varandra och sedan ska upprätthålla sina ’objektiva’ röster.

Filed under: Uncategorized

4 Responses

 1. Erik skriver:

  Berätta för en hugad läsare var de 200 intressanta sidorna är: Början? Slutet?

  Kanske var det för att sätta sig över Ekström som Otto la en fusk-examen på sitt cv?

 2. Martina skriver:

  De läsvärda sidorna är tyvärr utspridda, men de är mer koncentrerade mot början och slutet.

  I backspegeln tror jag för övrigt knappast att ekström ångrar sitt beslut. Men måste nog rätt stark lojalitet för att stå ut med den ”interpellationsterror” Littorin jobbar under: http://www.dn.se/nyheter/politik/littorin-drunknar-i-fragor-1.704763

 3. Madeleine Sjöstedt skriver:

  Jag delar inte alls din uppfattning. Jag tyckte boken var alltigenom intressant. Inte för analysen, men för den noggranna researchen. Den ger verkligen en bild av svensk politik under 20 år från ett moderat perspektiv och det tyckte jag tillförde något nytt. Tillika frapperas man av att Reinfeldt nu är statsminister. Han har tagit en strid mot Bildt, men annars ger han ett väldigt vagt, men eftertänksamt, intryck.
  Madeleine

 4. Martina skriver:

  Ja, han känns inte alls som man föreställer sig en statsminister-typ. Det gör visserligen inte Persson heller när man läser hans bok, men han är iaf lite dominant. Det handlar mycket om tur, timing och att omge sig med rätt personer.

  Boken har ju iaf hamnat på plats två :), bla eftersom det var så pass intressant att få en bättre bild av Reinfeldt som person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: