Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Knappast statsbärande eller föregångsland på internet

Gjorde ett besök på moderat.se härom veckan för att se vad det nya statsbärande partiet i IT-landet Sverige hade för spännande idéer. På förstasidan finns en länk till ”nya moderaterna på Facebook”. Sådana länkar har nästan alla partier. Men moderaternas är nog den enda som inte leder till fejjan. Hos moderaterna kommer man till kampanjbloggen.

Gerillamarknadsföring, tänkte jag. För på kampanjbloggen kunde man göra mycket kul, såg det ut som.

Först lockades jag av ”lär dig bli aktiv på nätet”. Den uppmaningen leder till en sida med texten: ”Error 404 – Sidan kan tyvärr inte hittas”.

Så då gick jag till ”Skriv ut kampanjmaterial”. Men där finns inget material alls, trots att det hävdas att: ”Här lägger vi löpande upp material till våra kampanjer – den senaste ligger överst. Längst ned hittar du ett par allmänna kampanjkit”.

Stefan hade lämnat en kommentar den 28 augusti (i år) om att där inte fanns något material, men hade ännu inte fått svar.

Men länken under hette ”Använd vårt webbmaterial”, och det är förstås där ett modernt statsbärande parti har lagt krutet, tänkte jag. Men inte, trots detta: ”Här lägger vi upp banners, puffar, Youtube-klipp och annat du kan använda på din hemsida eller skicka vidare till andra.” Helt tomt.

Så jag la en kommentar jag också. Schlingmann gillar att äta frukost med bloggare, han kan sociala medier. Det var den 3 september. Kommentaren löd, med stavfel och allt:

Hej,

Tänkte se vad ni har för webmagterial. Men det var ju inte mycket. Och Facebook länken går till kampanjbloggen, och om man vill lära sig bli aktiv på nätet så hittar man inte sidan. Och när jag försökte hitta de intressanta annonserna om Föregångslandet så hittar jag inte dem heller på hemsidan.

Det är svårt att se er som statsbärande parti i ett land som gör anspråk på att ligga i internets framkant.

Men ni har en kommentarsfunktion, och det är stort i den svenska partipolitiken.

Vänliga hälsningar

Erik

Men något svar har jag inte fått.

Kanske är det bakom länken ”besök våra andra kampanjsidor” som allt händer? Men då kommer man till Facebook, Twitter och Youtube. Aha, smart! För att komma fram till Facebook var man tvungen att upptäcka allt det andra först. Detta är verkligen ett parti att vara medlem i för internetvänner.

Men så tänkte jag. De får en sista chans: ”Gör eget material i kampanjmotorn” lockar ju verkligen. Och se den fungerade. Jag lyckades göra mitt eget flygblad:

Moderat flygblad

Annonser

Filed under: Recensioner, ,

3 Responses

  1. […] Nyheter: Politiken: Derfor trykker vi, Aftonbladet, Sydsvenskan, UNT, Svd: Eide bör avskedas, DN: FN-ledningen splittrad, Svd: Soldaters säkerhet går först. […]

  2. […] Bloggar på samma tema: Dricka Liberalt: M inget föredöme när det gäller sociala medier. […]

  3. Erik skriver:

    Som av en händelse fungerar numer facebook-länken på moderat.se, men resten ser ut som det alltid har gjort. Men i politiken är ju ytan det viktigaste så varför bry sig om resten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: