Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

”Mitt bästa tips, rösta på en man i slips”

Tobias Krantz storslagna uttalande inför Unescos generalkonferens om att Dawit Isaak måste släppas är ett viktigt steg på vägen mot en tydligare svensk politik gentemot Eritrea. Faktumet att kraven kommer inför delegater från 193 länder, innebär också att regeringen visar att samvetsfångarna i Eritrea inte bara är bilateral fråga. Det är en fråga som regeringen menar berör hela världen. Nästa steg måste nu vara att bygga stöd för en sammanhållen EU-politik gentemot Eritrea, som inte innebär mer bistånd eller handelsavtal.

När Tobias Krantz kandiderade till riksdagen första gången (1994?). Var ”mitt bästa tips, rösta på en man i slips” kampanjens tema. Budskapet står kvar.

Erik

Annonser

Filed under: Kandidater,

4 Responses

  1. Johan skriver:

    Japp, 1994 var året. Vi tryckte upp stickers med Tobbes slogan, som någon, till hans omåttliga stolthet, hittade till och med inne på Per Brahe-gymnasiets damtoalett. En rolig valkampanj, som dock inte förde Krattan till riksdagen den gången (jag kanske ska ta på mig skulden för det; på våra gemensamma valaffischer – jag var tredjenamn på ungdomslistan – poserade jag i Helly Hansen-tröja och Bullens pilsnerkorv-t-tröja, vilket kanske förtog slipseffekten).

  2. Erik skriver:

    Kompletterade, Johan, inte förtog.

  3. Johan skriver:

    Kanske det. Vi slog också vad om en finare flaska vin om huruvida Tobbe skulle bli invald — ett vad vi nog båda var på det klara med att jag skulle vinna, men som Tobbe motiverade med att om (det vill säga: när) han någon gång blev invald skulle det bli en bra historia. Det dracks liberalt även på den tiden. (Och nu väntar vi bara på att någon av alla de skvallerjournalister som följer ADL:s kommentarstråd ska räkna lite och ha en fin skandalrubrik, och kanske gräva fram den där ryktbara löpsedeln.)

  4. […] kompis från förr, forskningsminister Tobias Krantz (fp), får sig en välförtjänt släng av sleven på Akademisk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: