Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

FP behöver väljarnas röster – inte endast på valdagen

Andreas Bergström skrev nyligen mycket klokt om Folkpartiet liberalerna och kommunikation här på bloggen. Bland annat tog Andreas upp att partiets hemsida måste bli en arena för demokratiskt samtal. Jag har själv varit inne på samma idé och skrev för en tid sedan en artikel publicerad på Newsmill om att  medborgarjournalistiken är här för att stanna och politiken måste ta intryck. Det känns omodernt att ett tal eller en artikel av en politiker kan få stå oemotsagd när den publiceras på partiets hemsida men om samma budskap lyfts fram i en tidnings nätupplaga eller på en debattsajt som Newsmill kan läsarna kommentera. Personligen finner jag det ofta lika givande att läsa kommentarerna som den text som kommenteras.

Dagstidningar tillåter i allt högre utsträckning läsarkommentarer. Politiken måste följa med, inte mot, tiden och göra det möjligt för såväl anhängare som kritiker att öppet ha synpunkter på värderingar, budskap och organisation. Självklart kan dess kommentarer modereras, kränkande angrepp ska till exempel kunna sållas bort.

Psykologen Carl Jung har sagt ”Jag behöver oss för att bli ett helt jag”. Folkpartiet, och alla andra partier, behöver väljarnas positiva, kritiska och reflekterande, röster – inte endast på valdagen. Demokratins embryo föddes och utvecklades på det antika Atens öppna torg i mötet mellan många medborgare som talade med varandra. Politiska partier: våga öppna era webbplatser och låt dem bli en del av den moderna demokratins agora.

Jag hoppas att Folkpartiet liberalerna blir först ut. Även Jan Björklund tål att betygssättas.

Här kan du läsa artikeln Partiernas hemsidor bör tillåta kommentarer

Annonser

Filed under: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: