Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Det är riksdagspartierna som förlorar

Bloggpartaj blir det när opinionsmätningarna kommer just nu (Svd 1, Svd 2, DN 1). Alla vill dra slutsatser av Sverigedemokraternas framgångar.

Men man kan också dra slutsatsen att det är de etablerade partierna som förlorar. För det är inte bara Sd som vinner mark, utan hela kategorin av partier som inte sitter i riksdagen. I mätningen förra veckan fick ”övriga” 1,4 procent, och i dagens mätning 2,8. Tillsammans med Sd ger det 7,2 respektive 10,0 procent.

Denna strukturomvandling kommer att fortsätta om de etablerade partierna inte förstår att organisera om sig, så att de återigen blir relevanta för medborgarna. Det är inte utan att min prognos för valet 2010 känns allt mer sannolik.

Erik

Annonser

Filed under: Politiska kommentarer, , ,

8 Responses

 1. gammal skriver:

  Fan vilken rutten prognos. Allt är riktigt korkat förutom att S möjligtvis gör sitt sämsta val. Fi och PP kommer inte att vara nära av att komma in, men det kommer Sd att göra med buller och bång. Läser inte du tidningarna?

 2. Åsa Nisse skriver:

  Eller så är det opion undersökningar som är dåliga.. Med tanke på att skiljer 2% mellan SIFO och den undersökning som kom nu.

  Sedan skulle vara intressant och se vart man har gjort undersökningar någonstans. Har det ringt många Skåne nummer så blir SD populär, ringer det många 08 nummer så existera inte ens SD..

  Ringer man bara fasta nummer eller ringa man folk på mobiler?

 3. Åsa Nisse skriver:

  Kanske dags att ta lite statliga pengar och upplysa folk vad SD har sina rötter någonstans, att en röst på SD är en röst på Adolf Hitler arvtagare.

 4. antiism skriver:

  Tycker det var en bra ide Åsa-Nisse! I samma veva kan vi väl upplysa vart (S) (MP) och kommunisterna samt Centern och Moderaterna har sina rötter….läs på historien ditt rikspucko innan du uttalar dig så korkat!

 5. kalle008 skriver:

  Du sparar väl den där prognosen och kommenterar den i slutet av september 2010, får man hoppas?

  Inse att SD inte kan vinna på en debattartikel, om inte vanliga människor, (de som påstås vara lågutbildade socialfall), har fullt klart för sig att samhället har allvarliga brister, ungefär som Jimmie Åkesson skriver.

 6. martin skriver:

  Åsa Nisse
  Eller så sparar man in på att slösa bort statliga pengar och länkar helt enkelt till SDs hemsida där de upplyser om deras mindre smickrande historia 🙂

  Försökte just gå in på Vs hemsida för att se om de redovisar sin egen facistiska historia och gör avbön från den men sidan var tyvärr nere 😦

 7. Erik skriver:

  Gammal och Kalle00,
  Gör prognoser själva då och stå för dem. Min utgångspunkt är att riksdagspartierna som helhet kommer att få rekordlågt stöd. Det öppnar i sin tur för ett antal konsekvenser. Jag tror dessutom inte att det bara är Sds islamofobi som kommer att ge röster, utan snarare att de etablerade partierna inte är intresserade av att människor blir medlemmar och får del av inflytandet.

 8. Erik skriver:

  Och enligt SCBs PSU skulle ”Övriga partier” få 7,5 procent av vilka SD 5,1 och piratpartiet den absolut största delen av de resterande 2,4 procenten. Undersökningen finns hos makthavare.se

  http://networkedblogs.com/p20548723

  Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: