Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Släpp in fler på riksdagslistan!

Inför Stockholms stads repskap nästa vecka har valberedningen föreslagit 24 namn till riksdagslistan. Det är förstås många fler än de mandat FP kommer få, men ändå färre än det borde vara. Nu har nämligen en del personer som vill driva personvalskampanj hamnat utanför. Däribland ADL:s Ulf Öfverberg och Liberatis Seved Monke.

Personvalskampanjer ger de här personerna en möjlighet att öva på att kampanja och att visa vad de går för inför kommande listor. Fler personvalskampanjer är också en möjlighet för partiet att få fler väljare. Att ha möjlighet att rösta på den person man träffar i valstugan eller vid dörrknackningen är helt klart ett extra argument för att rösta på FP. Därför kommer jag att föreslå repskapet att ha en längre lista.

Med ett annorlunda valsystem hade kanske också någon person längre ner på listan åtminstone haft en liten chans att komma in i riksdagen. Men den frågan rår ju inte Stockholms stads repskap över.

Andra bloggar på samma tema: Seved, Sebastian, Per, Mark, Amanda, Alexander.

/Andreas Bergström

Annonser

Filed under: Kandidater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: