Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Om Att dricka liberalt

Vi står fast

Det måste finnas ett parti som försvarar individens fri- och rättigheter. Oavsett om de krafter som hotar dem är bruna, röda eller mörkblåa. Vi som står bakom bloggen har olika åsikter på en ekonomisk höger-vänster-skala. Men vi förenas i en vilja att påverka svensk politik i en tydligt liberal riktning. Därför handlar den här bloggen ofta om frågor som demokrati, integritet, migration, integration och brott&straff. Vi kommer att fokusera mycket på partipolitiken, för det är där den verkliga makten ligger i en parlamentarisk demokrati.

Vi stöttar

Vi vill lyfta fram personer, både bloggare och andra, som står upp för friheten. Vi kommer att berömma och vi kommer att göra reklam för möten, demonstrationer och seminarier som vi tycker gynnar liberalismen. Inför varje val kommer vi att rekommendera kandidater, och även aktivt stödja dem vi tror på.

Vi äter, dricker och har trevligt

Någon sa att engelska liberaler gjorde allvar av sina politiska ambitioner genom att träffas över en öl på en pub, och därifrån ta politiken vidare. Det var inte själva drickandet som var liberalt utan den öppna stämningen. Frågan är om det går att ta den tanken vidare på internet. Vi försöker.

Vår förhoppning är också att de tankar och idéer som föds i denna blogg och på andra ställen konkret ska bidra till en moderniserad liberal politik, och ett liberaliserat förhållningssätt till politikens organisationsformer. Därför finns wikin ”Ett liberalt parti” som är ett partiprogram som alla kan vara med att skriva, och vars innehåll får användas av vilka politiker som helst.

Vilka är vi?

Vi som skriver här har olika yrken, erfarenheter och intressen, men har viljan att påverka svensk politik i liberal riktning gemensamt. På bloggen kommer bland annat Marianne Ahlgren, Erik Jennische, Martina Lind, Nina Mcevenue, Karl Rydå, Ulf Öfverberg och ytterligare ett antal personer att bidra med texter.

Annonser

3 Responses

  1. […] Frågan är om det går att ta den tanken vidare på internet. Vi får försöka. Läs mer om oss här. Betyg eller flum? […]

  2. […] För precis en liten stund sedan bröt vi upp från ytterligare en middag med ADL (en autoimmun sjukdom enligt en av deltagarna som var hemma med sjukt barn). Till den grillade […]

  3. Åke Wredén skriver:

    OBS
    Krönika i E-K om den avancerade avlyssningsutrustning som Irans regim nu använder, efter att ha köpt den från Nokias och Siemens gemensamma bolag. Länken är:

    http://ekuriren.se/ledareasikter/signerat/1.435947

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: