Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Att vara moderat är att vara kluven

Först ska moderaterna ha ett nationalistiskt EU-program. Sedan svänger de, ordet (inte betydelsen?) var olämpligt. Till julen är vi osolidariska om det står ”Made in China” på julklappen. Sedan springer Reinfeldt till EU-kommissionen och varnar för nyprotektionism. Och så dagens DN-debatt, som känns som en parodi på Folkpartiet för sju år sedan. Jag förutsätter att vi får ett halvt avståndstagande från statsministern inom några dagar. Moderaterna vill både ha kakan och äta den.

Moderaterna har i många år varit kluvna mellan liberalism och konservatism, så det som händer är ju inget att förvånas över. Möjligen kan man uppfatta t.ex. Anders Borg som mer tydligt liberal, men hans inflytande kanske är begränsat utanför den ekonomiska politiken. Det som pågår nu framstår ju som närmast vilset, men det kan också vara ett smart sätt att hantera den bredd av åsikter som måste finnas i ett parti med så många väljare.

Vi som är liberala tycker bara att det skulle vara trevligt om de breddade sig åt något annat håll.

Filed under: Politiska kommentarer, , , ,

2 Responses

  1. Erik skriver:

    Men alla neonationalistiska utspels moder, språktestutspelet i augusti 2002, kom i en tid när det inte fanns en aktiv opinion på internet på samma sätt.

    150 bloggar har twinglat DN-debatten sedan igår, och debatten har spunnit vidare i ett närmast oändligt antal inlägg efteråt. Den informationskontroll som fp hade 2002, kan m aldrig få nu, vilket kanske är en del av förklaringen till vacklandet.

    Fp vaknade ju till för detta härom veckan när Christer Nylander spelade bort sig om språkförbudet, och förlorade partiledningens stöd redan på eftermiddagen.

    Och snart kommer väl alla strategerna runt om i partilandet att inse att det som var så smart bara för ngt år sedan inte är så smart längre. Men vilken strategi ska de skaffa sig då?

  2. david skriver:

    Socialdemokrati är aldrig fel, never goes out of style!

Lämna en kommentar

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar