Att dricka liberalt

Ikon

Annars är risken att det blir gravöl för partipolitiken

Vem blir vår kandidat i EP-valet?

Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Varje parti har sin egen process för att utse kandidaterna. Folkpartiets medlemmar har fått ett nummer av tidningen NU med en lista på alla kandidater, en valsedel och två kuvert. Av okänd anledning är det dock omöjligt att rösta på internet.

Men, Att dricka liberalt har inte tappat tron på att demokratin kan moderniseras, och tar sig därför friheten att nominera några av de mer intressanta liberala kandidaterna, och ge våra läsare möjlighet att rösta på dem.

Omröstningen här till höger är öppen för alla, och den tar inte slut förrän den sista december i år. De sex kandidater som får flest röster blir endorsade av Att dricka liberalt, och kommer att få särskilt utrymme här på bloggen inför valet. Alla andra som vill presentera sig har förstås möjlighet att göra det på Ett liberalt parti, självklart med risken/fördelen att någon från läsekretsen kompletterar texten med information som kandidaten valt att inte lyfta fram.

Som sagt, reglerna är tydliga: Rösta på så många du vill. De sex kandidater med flest röster den sista december blir Att dricka liberalts kandidater i Europaparlamentsvalet.

Annonser

Filed under: Uncategorized, , ,

12 Responses

 1. Johan skriver:

  En idé lika bra som självklar. Jag saknar dock en del av mina favoriter, och då syftar jag inte på Prinsen, utan mer på det gamla F-djungelordspråket ”liberaler finns i alla partier”.
  http://friktion.se/110/e.html

 2. Norpan skriver:

  Kan inte Frykman få vara med på listan?

  /Catrine

 3. Anders Ekberg skriver:

  Tack till alla som röstar på mig! Kolla också gärna in http://www.andersekberg.eu

  /Anders

 4. Vilket bra initiativ! Också jag tackar för stödet. Passa också gärna på att gå in på http://www.martinandreasson.nu.

  / Martin

 5. Rickard Ydrenäs skriver:

  Tack för din röst! Välkommen att besöka min blog, http://www.ydrenas.blogspot.com

  Du kan också gå med i min facebook-grupp för att stötta min kampanj: http://www.facebook.com/group.php?gid=7498166058#/group.php?gid=42076144752&ref=ts

  /Rickard

 6. Magnus Källström skriver:

  Per Altenberg tar en tydlig liberal ställning i viktiga frågor för EU och jag känner också att han har en genuin tro på möjligheterna med EU. Det behövs politiker med liberala visioner i parlamentet för att säkerställa att EU utvecklas åt rätt håll.
  http://www.folkpartiet.se/altenberg

  //Magnus

 7. Anneli Pierce skriver:

  Per; en tydlig, kommunikativ politiker och förankrad liberal som balanserar sin positiva EU-inställning med uppdaterad EU-kritik.
  Per; Är en av mina självklara kandidater!
  //Anneli Pierce som saknar kandidater på listan

 8. Sofia Karlsson skriver:

  Vilken intressant och rolig sida det här var 🙂

  Jag tycker att de vi toppar vår lista med ska ha kunskap – både strategisk och om sakområdena de vill jobba för, engagemang och möjlighet att nå ut i media och bland folk. Därför vill jag lyfta fram Mae Liz Orrego Rodríguez. Förutom att hon har dessa egenskaper så har jag en väldig förkärlek för en av hennes sakområden, nämligen mänskliga rättigheter. Lycka till!

  /Sofia

 9. Andreas skriver:

  Per introduced me to my wife. He’s also one of the smartest, most analytical and empathetic people I know. He has earned my vote in more ways than one.

  /Andreas

 10. Sara skriver:

  Mae Liz Orrego Rodríguez är absolut rätt kandidat att representera Sverige i Europaparlamentet. Förutom stor kunskap och passion för politik är hon en tuff tjej med skinn på näsan som vet vad hon vill. Precis vad vi behöver i Bryssel. Att inte skicka henne är som att inte investera i Sverige.

 11. […] en kommentar » Den 31 december avslutade vi vår omröstning om vilka liberaler från folkpartiets EP-provval som skulle bli Att dricka liberalts […]

 12. […] förstås att omröstningen inte är enkel och snabb på internet, utan fortfarande genomförs med valsedel och två papperskuvert uskickade som bilagor i tidningen Nu. Dessutom är säkerligen anledningen till den höga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Liberala ledare – ny blogg!

Folkpartiets hemsida lever fortfarande på 1900-talet. Men Att dricka liberalts linje är att inte bara klaga, utan göra själv först. Alltså har vi skapat en mycket enkel blogg som samlar Folkpartiets ledarskaps nyhetsbrev, och dessutom RSS-flödena från Knuff och Google news på en och samma plats. Titta här: Liberala ledare

Våra kandidater i Folkpartiets provval

Folkpartiets provval pågår under hösten. Alla medlemmar kommer att få röstsedel och kandidatpresentationer i brevlådan. Att dricka liberalts kandidater till riksdagen är:

Jenny Sonesson - Läs mer här.
Ulf Öfverberg - Läs mer här.

Och till Stockholms kommunfullmäktige är:
Andreas Bergström - Läs mer här.

Våra idéer för ett nytt partimedlemskap

Förändringstrycket på de svenska politiska partierna är starkt. Men åtgärderna har varit få. Att dricka liberalt har ett antal förslag för hur partimedlemskapet borde utvecklas i framtiden, läs här:

Det perfekta partimötet

Medlemmarna är mest i vägen

Medlemsorganisation istället för utspelshets

Två motioner som skulle förändra Folkpartiet i grunden, och till det bättre

Fler förslag är på väg, men du kan också skriva egna här.

Var med och skriv ett nytt partiprogram

Partipolitiken behöver förnyas. Arbetsformerna för att skriva partiprogram skapades före telefonen. Vi bygger ett liberalt partiprogram genom att använda en gratiswiki. Kolla här

Upprop mot förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring!

Regeringen har föreslagit att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige ska ha en inkomst och bostad innan familjen får komma efter. Detta förslag måste stoppas. Ingen integreras bättre och snabbare för att de separeras från sina barn. Skriv under uppropet här!

Våra omröstningar

%d bloggare gillar detta: